inRiver och EPiServer sluter samarbetsavtal för effektivare e-handel

Produktinformationsföretaget inRiver och CMS- och E-handelsleverantören EPiServer inleder ett samarbete med ett gemensamt erbjudande för e-handel och hantering av säljinformation.

episerver

Produktinformationsföretaget inRiver och CMS- och E-handelsleverantören EPiServer inleder ett samarbete med ett gemensamt erbjudande för e-handel och hantering av säljinformation. Efterfrågan är stark på multikanalsplattformar och de båda företagen kommer att erbjuda en effektiv lösning för hantering av information i samtliga säljkanaler. För inRiver innebär avtalet en större internationell exponering genom att kunna sälja sin mjukvarulösning på ett tiotal marknader i Europa, Nordamerika och Australien.

Det Malmöbaserade produktinformationsföretaget inRiver och den internationella CMS- och E-handelsleverantören EPiServer gör nu gemensam sak gällande e-handel. Avtalet innebär att EPiServer kommer att erbjuda inRivers mjukvara som en del av sitt EPiServer Commerce-erbjudande.

Genom licenser kommer EPiServer tillgängliggöra inRivers PIM-system till sina kunder som därigenom ges möjligheten att hantera sin information på ett integrerat och enhetligt sätt i flera kanaler, så kallat cross-channel commerce. Webbshopar, mobila enheter, butikskanaler och katalogproduktion kan matas med enhetlig information, vilket i slutändan ger en bättre och mer tydlig upplevelse för slutkunden. Med PIM-systemet kan företagen därmed lansera sina produkter snabbare på marknaden och uppnå tydliga konkurrensfördelar.

–       Det här är ett ömsesidigt förmånligt samarbete för både oss och EPiServer som möter den ökade efterfrågan på så kallade best-of-breed-lösningar. Vi är stolta att ett framgångsrikt bolag som EPiServer valt inRiver som en viktig del i sitt produkterbjudande och responsen från våra gemensamma partners och kunder har varit överväldigande säger Niclas Mollin, VD för inRiver.

Målet är att under 2012 genom gemensamma försäljningsinitiativ höja användandet avsevärt av både EPiServer Commerce och inRiver PIM på e-handelsmarknaden. För inRiver innebär avtalet att företagets PIM-system nu kommer att lanseras på ett tiotal marknader i Europa, Nordamerika och Australien genom EPiServers säljbolag och partners.

E-handelsmarknaden bara i Europa är värd cirka 96 miljarder Euro enligt en undersökning gjord av Forrester 2012 (European Online Retail Forecast: 2011 to 2016). Enligt samma undersökning förväntas den europeiska E-handelsmarknaden växa med cirka 12 %.

Effektiv informationshantering är en av de viktigaste faktorerna för lönsamhet för e-handel och genom samarbetet med inRiver har vi möjlighet att erbjuda våra kunder ett snabbt och effektivt system som ger slutkunden en bättre och mer enhetlig upplevelse, säger Martin Henricson, vd på EPiServer.