September 6, 2022 | Press Releases

inriver utser Niels Stenfeldt till verkställande direktör

Stenfeldt ska med sin erfarenhet av företagsprogramvara leda inriver till global tillväxt

MALMÖ – 6 september , 2022inriver, en världsledande IT-leverantör av lösningar som ger organisationer och företag möjlighet att leverera intäktsdrivande produktinformation (PIM) via varje kundkanal, är stolta att meddela att Niels Stenfeldt har utsetts till ny VD i företaget. Stenfeldt är en erfaren VD med djup branschkunskap inom produktdatahantering och tillträdde tjänsten den 1 september.

Niels Stenfeldt kommer att leda inriver i den expansionsfas som ska leda till ökad global tillväxt och för att utnyttja den betydande marknadsmöjligheten som existerar i PIM-branschen. Han efterträder Thomas Zanzinger, som ledde bolaget genom COVID-åren och genomförde den senaste tillväxtinvesteringen från THL Partners. Zanzinger fortsätter som senior rådgivare till inriver och företagets styrelse.

Stenfeldt tillför inriver mer än 20 års erfarenhet av att framgångsrikt leda flera växande B2B-företag inom programvarubranschen. Stenfeldt kommer senast från rollen som VD för Stibo Systems, ett ledande företag inom masterdata management (MDM), där han spelade en viktig roll för tillväxten av företagets globala kundbas. Före Stibo Systems ansvarade Stenfeldt för programvaruföretaget Eskos global tillväxtstrategi som chef för företagets försäljning och tjänsteutbud. Dessutom har Stenfeldt haft ledande roller inom Oracle, SAP, OpenText och Evenex (förvärvat av HighJump). Stenfeldt är för närvarande styrelseordförande för Boyum IT Solutions och har ingått i styrelsen för inriver sedan i juli.

“Jag är stolt över möjligheten att leda detta exceptionella företag och att få arbeta tillsammans med några av branschens största talanger när vi fortsätter att tillgodose våra kunders föränderliga behov och kraftigt ökar tillväxten globalt. Inriver har verkligen en speciell position inom området för hantering av produktdata. En bransch som jag är övertygad om kommer att fortsätta att öka under de kommande åren när handeln blir allt mer digital,” säger Stenfeldt. “Jag vill berömma Thomas för hans ledarskap och bedrifter som VD. Under hans tid som VD blev inriver ett av världens ledande företag inom SaaS-baserade PIM-teknologier. Jag är uppriktigt hedrad över att få möjligheten att efterträda honom från och med nu.”

“Vi fortsätter att utöka vår hittills anmärkningsvärda meritlista och ser fram mot alla framtida tillväxtmöjligheter. Inriver är mycket väl positionerat för framtiden och med Niels får vi värdefull förståelse för både kundernas behov och nya strategier för marknadsintroduktion. Jag är övertygad om att han kommer att bidra till företagets utveckling och skapa nya framgångar och accelerera tillväxten globalt samtidigt som företaget fortsätter att tillhandahålla utmärkta programvaror och tjänster till våra kunder och externa partners”, säger Zanzinger. “Jag välkomnar Niels in i inriver-familjen och ser fram emot hans fortsatta bidrag till vårt företag.”

Om inriver:
Inriver ger organisationer möjlighet att leverera intäktsdrivande produktinformation vid varje kontaktpunkt. Inrivers Digital-first PIM™ gör det möjligt för organisationer att skapa övertygande produktberättelser för högspecialiserat inköp, få handlingskraftig vägledning om vad som påverkar köpbeslut och sedan snabbt anpassa sig för att omsätta insikter i handling. Inriver hjälper B2B- och B2C-organisationer att omvandla produktdata till strategiska tillgångar för att generera intäkter för över 1 600 varumärken och 700 kunder globalt. Inriver har huvudkontor i Malmö och filialkontor i Amsterdam, Chicago, Davao, London, Manila, München och Stockholm. För mer information, besök www.inriver.com.

Presskontakt
inriver
Katja Doemer
Katja.doemer@inriver.com

För att läsa pressmeddelandet på engelska, klicka här.